Nagy Emil


Nagy Emil volt a Magyar Antropozófia „nevelőatyja”. Ő fogadta be, nála talált menedékre „Mária a gyermekkel”: Göllner Mária az újszülött Magyar Antropozófiával. Tehát Nagy Emil is fontos tagja volt a Magyar Antropozófia „szent családjának”. Ha Rudolf Steinert tekintjük a Magyar Antropozófia szellemi atyjának, Göllner Máriát pedig a Magyar Antropozófia „szülőanyjának”, akkor Nagy Emilt nevezhetjük a Magyar Antropozófia „nevelőatyjának”. Ha Rudolf Steiner a Magyar Antropozófia szent családjának szellemi atyja és „szent szelleme”, Göllner Mária pedig a szent család ifjú Máriája, akkor Nagy Emil a szent család idős Józsefe. Ők együttesen hozták világra és indították útjára „gyermeküket”: a Magyar Antropozófiát.

A Magyar Antropozófia „anyai” angyali üdvözlete tehát a Magyar Antropozófia „anyjának”, a Magyar Antropozófia ifjú Máriájának, Göllner Máriának jelent meg (1921 tavaszán); a Magyar Antropozófia „atyai” angyali üdvözlete pedig a Magyar Antropozófia „nevelőatyjának”, a Magyar Antropozófia agg Józsefének, Nagy Emilnek jelent meg (1922 őszén).

Korcsog Balázs


Nagy Emil


Nagyon érdekes; ízes nyelvezete, szórakoztató stílusa ritkaság. Kortörténeti dokumentum. Explicite antropozófiáról nem esik benne szó, de a szemléletmód és az íráskészség  minősége igazi szellemi érték.

Mesterházi Zsuzsa 

 

A kötet a könyvterjesztés sokak számára vállalhatatlan feltételeinek „köszönhetően” boltokba nem került.


  


A könyv első kiadásának kiegészítése:

Nagy Sándor - A pokol ajtaja